Couscous met vis (Marokkaans)

Couscous met vis (Marokkaans)

Couscous met vis (Marokkaans)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 g couscous
2 el olijfolie
1 winterwortel
1 koolrabi
1 ui
1 groene paprika
7,5 dl visfonds
10 draadjes saffraan
600 g visfilets
2 appels
p&z

Bereiden


  • Doe de couscous in een kom en roer er 1 deciliter water en de olijfolie door. Laat de couscous 30 minuten wellen.

  • Schil de wortelen en koolrabi en snijd ze in stukjes.

  • Pel en snipper de ui.

  • Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Doe de groenten in de onderste pan van een coussiere, een rijststomer of een grote pan.

  • Voeg de visfond met zout en peper naar smaak en de saffraan toe. Breng het geheel aan de kook.

  • Doe de couscous over in de stoompan of metalen zeef en hang deze boven de vissoep.

  • Leg het deksel erop en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes sudderen, terwijl de couscous gaar wordt in de hete stoom.

  • Snijd de vis in repen.

  • Schil de appels en snijd deze in schijfjes.

  • Schep de vis en appel door de soep en laat het geheel in nog ca. 10 minuten gaar worden.

  • Schep de couscous op een schaal.

  • Kook het vocht van de vissoep nog wat in en schep de vis en groenten met de saus over de couscous.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes